16 Ιαν 2017

Τι είναι το .htaccess και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω

Σίγουρα θα έχει τύχει κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα ή διαβάζοντας ένα άρθρο για την σχεδίαση συστημάτων στο internet να πέσατε πάνω στο αρχείο .htaccess και σίγουρα να αναρωτηθήκατε τι είναι ή τι μπορείτε να κάνετε με αυτό. Πόσο μάλλον όταν οι διάφοροι οδηγοί βελτιστοποίησης ιστοσελίδων σας προτείνουν να κάνετε κάποιες αλλαγές στο εν λόγο αρχείο για την καλύτερη απόδοση του site σας. Η ομάδα υποστήριξης της 1HOST ξεκινά με αυτό το άρθρο, μια σειρά μικρο-οδηγών που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα βασικά για το .htaccess και το πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο website σας.
Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας φυσικά «τι είναι» το αρχείο .htaccess. Είναι η συντομογραφία του Hypertext Access, και είναι ένα αρχείο «ρυθμίσεων» που χρησιμοποιείται από τον Apache Web Server και ελέγχει το φάκελο στον οποίο «κατοικεί» καθώς και όλους του υποφακέλους του.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Πως να βγάλετε χρήματα από ένα δωρεάν mobile application

Καθώς η κατασκευή και η προώθηση ενός mobile application μέσα από το Apple ή το Android Store μπορεί να γίνει μια πολύ καλή επένδυση, έρχεται η στιγμή που ο κατασκευαστής της εφαρμογής πρέπει να αποφασίσει ποια στρατηγική θα ακολουθήσει έτσι ώστε να του αποφέρει το καλύτερο δυνατό κέρδος.  Κοινώς «πως θα βγάλει χρήματα η εφαρμογή μας»

Φαντάζει ήδη πολύ δύσκολο να ανακαλύψει κάποιος την εφαρμογή μας μέσα από τα εκατομμύρια εφαρμογών που υπάρχουν, πόσο μάλλον να πείσουμε κάποιον να ξοδέψει και το οποιοδήποτε ποσό για να την αγοράσει. Με αυξητική τάση οι χρήστες προτιμούν τις δωρεάν ή υποστηριζόμενες από διαφημίσεις εφαρμογές για τα κινητά και τα tablet τους και αυτό κάνει δύσκολη την απόφαση των κατασκευαστών: δωρεάν εφαρμογή ή επί πληρωμή?

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Φτιάξτο μόνο σου!

Στην επικαιρότητα είναι να δημιουργούμε μόνοι αυτά που επιθυμούμε. Γιατί λοιπόν να μην μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε τη δική μας ιστοσελίδα, όσο πολύπλοκη και αν είναι?

Η 1Host σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας της δικής σας ιστοσελίδας εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μέσω του Sitebuilder. Δεν χρειάζεται να έχετε καμία προγραμματιστική ή γραφιστική γνώση παρά μόνο διάθεση να επιλέξετε από τα templates που είναι διαθέσιμα και να τα προσαρμόσετε στις δικές σας εικαστικές και λειτουργικές ανάγκες.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

13 tips για νέους bloggers!!!

1. Γιατί blog-άρεις;
Εάν έχεις μία ή περισσότερες απαντήσεις σε αυτή την κρίσιμη ερώτηση, τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο! Εάν θέλεις να μοιραστείς τις ιδέες σου και τα ενδιαφεροντά σου με άλλους ανθρώπους και τα άρθρα σου να αποκτήσουν την δέουσα απήχηση και προσοχή, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το blogging απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Σημαντικό είναι να οριοθετήσεις τους στόχους και να χαράξεις την κατάλληλη στρατηγική για να τους επιτύχεις. Ξεκίνα από την ερώτηση: “Τί θέλω να πετύχω με το blogging?” και θυμήσου ότι, όσο πιό συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι είναι οι στόχοι σου τόσο πιό εύκολο είναι να εκπληρωθούν.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

7 Λόγοι που οδηγούν στην αποτυχία του Startup σας

Ο Rahul Varshneya είναι ο συν – δημιουργός του Foster.fm , μια πλατφόρμα που βοηθά τα startups να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης .

Αν πρόκειται να ξεκινήσετε, θα είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε.  Αυτό δεν είναι ένα έναυσμα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πετύχει , καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην αποτυχία.  Αλλά αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα startups αποτυγχάνουν.

Όταν ξεκινάτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπεράσει όλους αυτούς τους επτά λόγους που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας με διαφορά .

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

10 μυστικά για σωστά blog headlines… που λίγοι γνωρίζουν!

Είτε διατηρείς blog για το αγαπημένο σου hobby, είτε μοιράζεσαι τις γνώσεις σου γύρω από το αντικείμενο που γνωρίζεις καλύτερα, είτε χτίζεις το social profile της εταιρείας σου, ακολούθησε τις συμβουλές μας για να δημιουργήσεις συναρπαστικούς τίτλους για τα επόμενα άρθρα που θα συντάξεις! Ο τίτλος θα καθορίσει την επιτυχία του άρθρου, γι’αυτό καλό είναι να σκεφτείς κάτι έξυπνο και δελεαστικό με βασικό στόχο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Σκέψου ότι, ο αναγνώστης θα αφιερώσει κάποια λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να διαβάσει το άρθρο σου, οπότε φρόντισε κι εσύ να του προσφέρεις αξία και όφελος μέσα από αυτό.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Γιατί σταμάτησα να ακολουθώ το blog σου!

Εάν έχεις διαπιστώσει ότι οι subscribers στο blog σου μειώνονται τελευταία και συνεχώς αναρωτιέσαι για ποιο λόγο “χάνεις” πιστούς αναγνώστες, αυτό το άρθρο σίγουρα σε αφορά! Από την άλλη πλευρά, εαν είσαι από τους τυχερούς bloggers, που δεν έχεις διαπιστώσει “απώλειες”, τα παρακάτω σημεία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα επιτυχημένο και δημοφιλές blog.
Συγκεντρώσαμε 7 στοιχεία, που κάθε blogger πρέπει να γνωρίζει και να ακολουθεί, εαν θέλει να διατηρήσει τους followers και στοχεύει στην μέγιστη απήχηση του blog του! Για ποιο λόγο λοιπόν, μπορεί κάποιος αναγνώστης να επιλέξει “unsubscribe” από το blog σου;

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Πρέπει το χόμπι μας να είναι η δουλειά μας;

Η κοινή γνώμη λέει ότι θα πρέπει να κάνετε το πάθος σας καριέρα, ώστε να μην ”δουλέψετε” ούτε μια ημέρα στη ζωή σας. Αλλά τι συμβαίνει με τα χόμπι σας, όταν ξαφνικά γίνονται ένα καθημερινό οχτάωρο; Μπορείτε να κρατήσετε τη φωτιά αναμμένη για το πάθος σας, όταν γίνεται το ψωμί και το βούτυρο σας ;

Αγκαλιάζοντας το πάθος σας και μετατρέποντας το χόμπι σας σε μια καριέρα μπορεί να ακούγεται ωραίο , ειδικά αν έχει σβήσει το πάθος σας για το τρέχον επάγγελμά σας. Στην πραγματικότητα , η έρευνα της Deloitte Shift Index έδειξε ότι το ογδόντα τοις εκατό των εργαζομένων είναι δυσαρεστημένοι με την εργασία τους. Αυτό υποστηρίζεται και από την πρόσφατη έρευνα από την Gallup , η οποία διαπίστωσε το 70 τοις εκατό των εργαζομένων έχει απεμπλακεί από την εργασία.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Είσαι όντως ο ιδιοκτήτης του domain σου;

Γιατί είναι σημαντικό να είμαι ο ιδιοκτήτης του domain μου;

Το domain είναι το σημαντικότερο κομμάτι ιδιοκτησίας του site σας, όσο παράξενο και αν ακούγεται σε μερικούς! Το site μπορείτε να το φτιάξετε ξανά, το domain όμως στην κατάληξη που το θέλετε είναι ένα και μοναδικό. Από τη στιγμή που το χρησιμοποιήσετε για την προώθηση της επιχείρησης/site σας και γίνει γνωστό, είναι αυτό με το οποίο θα σας αναζητούν online. Ειδικά αν το domain είναι και το επίσημο όνομα της εταιρίας.

Στα .GR και .EU domains, έχοντας τα στοιχεία σας ως στοιχεία ιδιοκτήτη (το email μπορεί να είναι και του τεχνικού για λόγους διαχείρισης), σημαίνει ότι μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή με μια φωτοτυπία ταυτότητας να διεκδικήσετε το domain σας και να το μεταφέρετε σε δικό σας λογαριασμό διαχείρισης μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που το ζητήσετε.

περισσότερα

Share this
16 Ιαν 2017

Προστασία φακέλου με κωδικό με το htaccess

Με το αρχείο .htaccess είναι πολύ εύκολο να προστατέψουμε ένα φάκελο θέτοντας τον προσωπικό μας κωδικό.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε λέτε htaccess password protection ή htaccess authentication
και υλοποιείται δημιουργώντας δύο αρχεία:

Φυσικά το .htaccess και το .htpasswd που θα περιέχει τον κωδικό για τον φάκελο που θέλουμε να προστατεύσουμε.

htaccess-sign1

περισσότερα

Share this

© 2016 1HOST WEB HOSTING. All rights reserved.

Click Me