SSL Πιστοποιητικά

SSL Certificates από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο! Πιστοποιητικά της Digicert, της GeoTrust & της RapidSSL. Διάλεξε εκείνο που καλύπτει καλύτερα τις δικές σου ανάγκες

SSL Certificates

Τα πιστοποιητικά ασφαλείας δημιουργούν μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ του server που φιλοξενεί μια ιστοσελίδα και του web browser του επισκέπτη

H 1HOST παρέχει σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας της δωρεάν πιστοποιητικά ασφαλείας μέσω του cPanel, διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιο SSL από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας και θα σας εγκαταστήσουμε το πιστοποιητικό ασφαλείας δωρεάν, εφόσον το hosting σας βρίσκεται σε εμάς!

Domain Validation (DV)

Basic Security: Εκδίδεται μέσα σε λίγα λεπτά, ιδανικό για blogs και ιστοτόπους

Organization Validation (OV)

Strong business level SSL: Ιδανικό για επιχειρήσεις: Πιστοποίηση του domain & των στοιχείων της εταιρείας

Extended Validation (EV)

Maximum Protection & Trust: Ιδανικό για ηλεκτρονικά καταστήματα & εταιρίες. Εμφανίζει την πράσινη μπάρα στον browser.

Όνομα Πιστοποιητικού SSL Τιμή Τύπος Πιστοποιητικού Αξία Εγγύησης Δημοσίευση Wildcard ssl
RapidSSL 20.00 € / 1 έτος Domain (DV) $ 10.000 Αμεσα Παραγγελία
RapidSSL Wildcard 120.00 € / 1 έτος Domain (DV) $ 10.000 Αμεσα Παραγγελία
GeoTrust QuickSSL Premium 65.00 € / 1 έτος Domain (DV) $ 500.000 Αμεσα Παραγγελία
GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard 220.00 € / 1 έτος Domain (DV) $ 500.000 Αμεσα Παραγγελία
GeoTrust True BusinessID 84.00 € / 1 έτος Domain (OV) $ 1.250.000 1-3 μέρες Παραγγελία
GeoTrust True Business ID with EV 165.00 € / 1 έτος Domain (EV) $ 1.500.000 1-5 μέρες Παραγγελία
GeoTrust True Business ID Wildcard 350.00 € / 1 έτος Domain (EV) $ 1.250.000 Αμεσα Παραγγελία
Secure Site SSL 330.87 € / 1 έτος Domain (OV) $ 1.500.000 1-3 μέρες Παραγγελία
Secure Site Pro 825.11 € / 1 έτος Domain (OV) $ 1.500.000 1-3 μέρες Παραγγελία
Secure Site EV SSL 825.11 € / 1 έτος Domain (EV) $ 1.500.000 1-5 μέρες Παραγγελία
Secure Site Pro EV 1243.05 € / 1 έτος Domain (EV) $ 1.750.000 1-5 μέρες Παραγγελία

Συχνές ερωτήσεις για τα SSL Certificates

Σχεδόν όλες οι επικοινωνίες στο διαδίκτυο πλέον γίνονται με κρυπτογράφηση και ήδη Google, Mozilla κ.α. πιέζουν συνεχώς και με κάθε μέσο (ενδείξεις κινδύνου στους browsers, χαμηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης κ.α.) έτσι ώστε όλες οι ιστοσελίδες να λειτουργούν με https πρωτόκολλο, δηλαδή να έχουν SSL Certificate ενεργοποιημένο. 

Με απλά λόγια, η λεγόμενη κρυπτογράφηση στην ουσία είναι η “μεταμφίεση” μιας πληροφορίας (αριθμός, κείμενο ή αρχείο) σε έναν αλγόριθμο-κλειδί, προκειμένου να μην μπορεί να διαβαστεί από τρίτους, αλλά μόνο από αυτόν που έχει τον αλγόριθμο-κλειδί (encryption key).

Οι αρχές έκδοσης πιστοποιητικών (CA) αποτελούν το θεμέλιο της ασφάλειας στο διαδίκτυο τις τελευταίες δεκαετίες και τα ψηφιακά πιστοποιητικά εξακολουθούν να αποτελούν μια αξιόπιστη μέθοδο για να διασφαλιστεί ότι οι συναλλαγές και οι ταυτότητες είναι ασφαλείς.

Το SSL είναι μια ηλεκτρονική βεβαίωση που εκδίδεται κατόπιν ελέγχων πάντα, από ανεξάρτητους και φερέγγυους οργανισμούς CA (Certificate Authorities) παγκοσμίου κύρους, όπως είναι εταιρίες σαν την Digicert.

Τα DV SSL (Επικύρωσης Domain) συνήθως απαιτούν 5-10 λεπτά για να εκδοθούν, τα OV SSL (Επικύρωσης Οργανισμού) απαιτούν 1-5 εργάσιμες ημέρες για να εκδοθούν, ενώ τα EV SSL (Εκτεταμένης Επικύρωσης) χρειάζονται για να εκδοθούν περισσότερο χρόνο, συνήθως έως 15 ημέρες.

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο πλέον είναι η παραβίαση των ιστοσελίδων και κυρίως των μεγάλων εταιριών από κακόβουλους χρήστες και λογισμικά, κάτι που συνεπάγεται την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών των πελατών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου να εμφανίζονται δύσπιστοι να εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα για την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση μίας ηλεκτρονικής συναλλαγής. Οι περισσότεροι χρήστης πλέον αν δεν βεβαιωθούν ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής, δεν προχωρούν σε καμία είδους συναλλαγής. Είναι πάρα πολύ σημαντικό μία ιστοσελίδα να διαθέτει SSL πιστοποιητικό, καθώς οι επισκέπτες που την επισκέπτονται διαπιστώνουν ότι είναι πέρα ως πέρα ασφαλής και ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος στο να προβούν σε μία συναλλαγή. Με λίγα λόγια, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Οι χρήστες που δεν εμπιστεύονται την ιστοσελίδα σας και δεν νιώθουν άνετα όταν περιηγούνται σε αυτό είναι πολύ πιθανό να το εγκαταλείψουν και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος έχει ενεργοποιημένο SSL πιστοποιητικό.

Όταν ένας επισκέπτης μπαίνει σε μια ιστοσελίδα με SSL πιστοποιητικό, βλέπει ένα εικονίδιο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του Πλοηγού του, καθώς και το πρόθεμα https:// στη διεύθυνση του URL στον browser του.

Επίσης (ανάλογα με τον τύπο του SSL) εμφανίζονται στατικά ή δυναμικά Λογότυπα και Σφραγίδες Εμπιστοσύνης, που τονίζουν ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Τα EV SSL εμφανίζουν μια πράσινη γραμμή στο browser, μαζί με τον διακριτικό τίτλο της επιχείρησης. 

Το Wildcard SSL σου επιτρέπει να ασφαλίσεις ένα απεριόριστο αριθμό από subdomains με ένα μόνο πιστοποιητικό ασφαλείας. Είναι μια πολύ καλή λύση για οποιονδήποτε φιλοξενεί ή διαχειρίζεται πολλαπλές ιστοσελίδες ή σελίδες τις οποίες έχει κάτω από το ίδιο domain name. Το εφάπαξ κόστος του πιστοποιητικού ασφαλείας καλύπτει για επιπλέον subdomains που μπορεί ενδεχομένως να θέλεις να προσθέσεις στο μέλλον.

Αντίθετα από το standard SSL Certificate το οποίο εκδίδεται για ένα συγκεκριμένο FQDN (Fully Qualified Domain Name), π.χ. www.yourdomain.com, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να ασφαλίσει μόνο το ακριβές domain για το οποίο έχει εκδοθεί, το Wildcard SSL Certificate εκδίδεται για το *.yourdomain.com, όπου ο αστερίσκος αντιπροσωπεύει όλα τα πιθανά subdomains που θα δημιουργήσεις.

Το Wildcard SSL μπορεί να επιλεχθεί για τα DV και τα EV SSL πιστοποιητικά ασφαλείας.

Τα DV, OV και EV SSL, διαφέρουν στον βαθμό επικύρωσης που προσφέρουν, άρα και στον βαθμό εμπιστοσύνης που θα εμπνέει η ιστοσελίδα σου με το SSL στους επισκέπτες του.

  • Domain Validation (DV): Πιστοποιείται η κυριότητα του domain name από τον κάτοχο του SSL Certificate.
  • Οrganization Validation (OV): Επικυρώνεται η κυριότητα του domain name καθώς και η επωνυμία και η έδρα του Οργανισμού.
  • Extended Validation (EV): Βεβαιώνεται η κυριότητα του domain name, η έδρα, η επωνυμία, η φυσική ύπαρξη, η νομιμότητα και η λειτουργία του του Οργανισμού καθώς και το ότι ο ίδιος αιτήθηκε την έκδοση του SSL Certificate.

Τα Domain Validation certificates προσφέρουν έναν οικονομικό και γρήγορο τρόπο να ενεργοποιήσετε το SSL στο website σας. Τα Domain Validated certificates επιβεβαιώνουν πως σας ανήκει το domain, αλλά δεν κάνουν κάποια επιπλέον επιβεβαίωση στην επιχείρησή σας.

Τα Domain Validated certificates είναι ιδανικά για προσωπικά websites, blogs και social media, ή sites τα οποία δεν μεταδίδουν προσωπικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες. Ένα Domain Validated certificate ενεργοποιεί το εικονίδιο με το λουκέτο στον browser και ενεργοποιεί τη χρήση του https ώστε να είναι σίγουροι οι επισκέπτες του website σας πως λαμβάνετε σοβαρά τα θέμα της ασφάλειας.

Τα Organization Validated SSL Certificates παρέχουν άμεση επιβεβαίωση ταυτότητας και δυνατή SSL προστασία του website σας και της επιχείρησής σας.

Το OV SSL είναι ένα πιστοποιητικό που έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα της επιχείρησής σας και ανεβάζει ψηλότερα το website σας σε αξιοπιστία σε σχέση με τα domain validated SSL Certificates. Ενεργοποιεί το εικονίδιο με το λουκέτο στον browser και το https, δείχνει την επιχειρηματική σας ταυτότητα, και διαβεβαιώνει τους πελάτες σας πως λαμβάνετε το θέμα της ασφάλειας σοβαρά. Οι επισκέπτες μπορούν να επιβεβαιώσουν πως το website λειτουργεί από μία νόμιμη επιχείρηση και δεν είναι προσποιείται την ταυτότητα κάποιας άλλης επιχείρησης.

Το EV SSL είναι ένα Extended Validation Certificate, η υψηλότερη κλάση SSL διαθέσιμη σήμερα και δίνει περισσότερη αξιοπιστία και εμπιστσοσύνη στο website σας σε σχέση με ένα organization ή domain validated SSL Certificate.

Το Extended Validation SSL ενεργοποιεί την πράσινη μπάρα στη διεύθυνση και εμφανίζει την επωνυμία της επιχείρησής ή του οργανισμού σας στην μπάρα διευθύνσεβς του browser. Η διακεκριμένη αυτή οπτική ένδειξη ασφαλείας δείχνει στους επισκέπετες σας πως έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα από τα συνηθισμένα προκειμένου να είναι σίγουροι για το site που επισκέπτονται, ανεβάζοντας την εμπιστσοσύνη και την αξιοπιστία του website σας – αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί επιλέγουν τα EV certificates.

Copyright © 2023 1HOST. All rights reserved.