Η Apple βάζει τέλος στο mining!

Η Apple βάζει τέλος στο mining!
Ιούν 12, 2018

Η Apple ανανέωσε του όρους του Guidelines στο App Store και ανακοίνωσε το εξής: Δεν θα επιτρέπεται το mining κρυπτονομισμάτων σε iPhone και iPad. Οι νέες οδηγίες δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers’ Conference για τις εφαρμογές που διατίθενται στο App Store, που είναι και ο μόνος τρόπος διανομής για μια εφαρμογή σε iOS.

Οι ανανεωμένες οδηγίες στην κατηγορία Συμβατότητα Υλικού γράφει ξεκάθαρα ότι όλες οι εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων που θα τρέχουν σε αυτές από τρίτους, απαγορεύεται να διατηρούν λειτουργίες που δεν φαίνονται, όπως το mining κρυπτονομισμάτων.

Η απαγόρευση ισχύει για εφαρμογές που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο mining, αντιθέτως, εφαρμογές όπως exchange crypto ή crypto wallets επιτρέπονται ακόμα. Με τις εφαρμογές-πορτοφόλια (wallet apps) για τα κρυπτονομίσματα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, εφόσον ο προγραμματιστής είναι εγγεγραμμένος ως οργανισμός. Οι συναλλαγές επίσης μέσω apps δεν αποτελούν πρόβλημα.

Οι χρήστες IOS δεν έχουν γίνει βέβαια τόσο μεγάλοι στόχοι σε σχέση με τους χρήστες των Windows.

Η απαγόρευση του cryptomining στις IOS συσκευές είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς τέτοιες διεργασίες μπορούν να υπερθερμάνουν τα εξαρτήματα της συσκευής σας, να καταστρέψουν τις μπαταρίες ή ακόμα και να πάρει φωτιά η συσκευή σας. Τέτοια σενάρια βέβαια έχουν συμβεί σε Android συσκευές όπου γνωστά malware έκαναν φυσικές ζημιές σε μολυσμένα κινητά.

Η Apple δεν είναι η πρώτη που απαγορεύει την άμεση εξόρυξη. Τον περασμένο μήνα, η Google απαγόρευσε επίσης τις επεκτάσεις κρυπτογράφησης από το Chrome Web Store για να αποτρέψει την κρυπτογράφηση από τις επεκτάσεις που εκμεταλλεύονται κακόβουλα τα ψηφιακά νομίσματα χωρίς την ευαισθητοποίηση των χρηστών.

Στα τέλη Μαρτίου, το Twitter ανακοίνωσε επίσης το σχέδιό του να εμποδίσει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση της πλατφόρμας και τον Ιανουάριο το Facebook απαγόρευσε όλες τις διαφημίσεις που προωθούν κρυπτοσυχνότητες, συμπεριλαμβανομένου και του Bitcoin.

Copyright © 2023 1HOST. All rights reserved.