Νέα έκδοση WordPress 5.2 έτοιμη για αναβάθμιση!

Μάι 8, 2019

Η νέα έκδοση WordPress 5.2 κυκλοφόρησε χθες Τρίτη 07/05/2019 με πολλές αλλαγές για καλύτερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια. Η νέα έκδοση πήρε την ονομασία της από τον μεγαλύτερο αναγνωρισμένο ηλεκτρικό μπασίστα Jaco Pastorius και είναι διαθέσιμη για λήψη μέσω του WordPress dashboard ή από την επίσημη ιστοσελίδα του WordPress.

PHP Error Protection

Βελτιωμένη προστασία στη νέα έκδοση WordPress 5.2 φέρνει μια νέα λειτουργία αποκατάστασης για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων, σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου “fatal error”, θα λάβετε το μήνυμα που θα αναφέρει πως “αυτός ο ιστότοπος αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες”. Στην συνέχεια το WordPress θα αποστείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email του διαχειριστή με ένα ειδικό σύνδεσμο σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο θα μπορέσετε να συνδεθείτε στο διαχειριστικό του WordPress σας για να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκάλεσαν το συγκεκριμένο σφάλμα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι πολύ πρακτικό για τους αρχάριους χρήσης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να διορθώσουν τέτοιου είδους σφάλματα.

Ενημερώσεις στον block editor (GutenBerg) του WordPress

Gutenberg Performance

Gutenberg Performance

Το GutenBerg προστέθηκε από την έκδοση WordPress 5.0 και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσετε συνεχώς ώστε να βελτιωθεί προς το καλύτερο. Σύμφωνα πάντα με τους προγραμματιστές του WordPress, θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή κειμένου. Επίσης θα είναι γρηγορότερος στην επεξεργασία τεράστιων δημοσιεύσεων.

Στόχος του WordPress είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν όλοι εύκολα να να κάνουν δημοσιεύσεις. Η νέα έκδοση έχει αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας στον editor, καθώς υποστηρίζει μειωμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης του κάθε χρήστη. Το post URL έχει καλύτερη μορφή και διευκολύνει έτσι τον εντοπισμό του. Ο editor έχει πιο καθαρό σταθερό “focus styling” για πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου. Επίσης υπάρχει βελτιωμένη εμπειρία “screen-reader” με νέα μηνύματα ομιλίας. υπάρχοντα μηνύματα ομιλίας βλετιώθηκαν για να είναι πιο ξεκάθαρα στον χρήστη.

Εισαγωγή νέων μπλοκ

Κάποια από αυτά προϋπήρχαν ήδη στις μικροεφαρμογές ή αλλιώς widgets, αλλά πλέον μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στις δημοσιεύσεις σας αλλά ακόμα και στις σελίδες σας.

Ημερολόγιο: Εμφανίζει ένα ημερολόγιο των αναρτήσεων σας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ σε κάποια ημερομηνία για να κοιτάξουν τις δημοσιεύσεις που έχουν αναρτηθεί την συγκεκριμένη ημέρα

Αναζήτηση: Πλέον η προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress είναι διαθέσιμη για το περιεχόμενο σας

RSS: Οποιοδήποτε RSS Feed είναι πλέον διαθέσιμος για τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας

Amazon Kindle: Σας δίνει την δυνατότητα να ενσωματώσετε περιεχόμενο από το Amazon Kindle

Tag Cloud: Εμφανίζει το Tag Cloud στο περιεχόμενο σας
 
Block Manager Tool

Ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ συναντάμε στην έκδοση 5.2, με το οποίο σας δίνετε η δυνατότητα να αποκρύψετε το μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή δεν χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά. Το block manager tool θα εμφανίζει όλα τα μπλοκ που διαθέτετε στην ιστοσελίδα σας και μπορείτε πολύ εύκολα να καταργήσετε τα μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

PHP

Ο στόχος είναι να αυξηθεί σταδιακά η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση της PHP στις μελλοντικές εκδόσεις. Το WordPress συνεχίζει και υποστηρίζει παλαιότερες εκδόσεις, όμως οι χρήστες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως μια νεότερη έκδοση της PHP μπορεί να αλλάξει άμεσα την ταχύτητα μιας σελίδας. Η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση PHP πλέον για το WordPress είναι η 5.6.20 ή νεότερη.

Site Health

Site Health

Site Health

Νέες δυνατότητες για το Site Health το οποίο το συναντήσαμε πρώτη φορά στην έκδοση 5.1. Η νέα έκδοση προσθέτει δυο επιπλέον επιλογές.για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα. Μπορείτε να ελέγξετε το Site Health από το μενού Tools – Site Health ή Εργαλεία – Υγεία ιστότοπου.

 

Site Health info

Στο Site Health, θα βρείτε πλέον μια ακόμα επιλογή που ονομάζεται Πληροφορίες ή Info. Σε αυτή την επιλογή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το WordPress σας. Μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα αν κάνετε κλικ στο “Copy site info to clipboard” να παρέχεται χρήσιμες πληροφορίες στον Developer τον τεχνικό σας ή στην 1HOST για το website σας. Η σελίδα Site Health info περεχεί χρήσιμα δεδομένα όπως: Active Theme, Directories and Sizes, Database, Filesystem Permissions και άλλα.

 

Νέα Emojis και Dashicons

Twemoji

Twemoji

Στην έκδοση WordPress 5.2 θα συναντήσετε νέα Emojis και Dashicons. Η version 12 περιλαμβάνει 230 νέα Twemoji. Όσων αφορά τα Dashicons περιλαμβάνει 13 νέα εικονίδια.

Dashicons

Dashicons

Πως θα πραγματοποιήσετε update στην νέα αναβαθμισμένη έκδοση του WordPress

Πριν την οποιαδήποτε αναβάθμιση θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας και της βάσης δεδομένων, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Wordpress Update

WordPress Update

Ακολουθήστε τη διαδρομή Dashboard > Updates στο μενού του διαχειριστικού σας ή Πίνακας ελέγχου > Ενημερώσεις.

Πως θα πραγματοποιήσετε update στο WordPress μέσω του Softaculous

Συνδεθείτε στο cPanel σας και πηγαίνετε στην επιλογή “Softaculous Apps Installer”. Στην συνέχεια πάνω δεξιά κάνετε κλικ στην επιλογή “All instalations”. Πλέον μπορείτε να ενημερώσετε το WordPress σας στην τελευταία έκδοση και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Copyright © 2023 1HOST. All rights reserved.