50 προτάσεις για να κερδίσεις followers στο Instagram – Μέρος 1ο

Βρείτε followers στο instagram
Ιαν 24, 2017

Αν μόλις ξεκινήσατε να ασχολείστε στο Instagram, το να ανεβάζετε φωτογραφίες μπορεί μην σας φαίνεται τόσο ενδιαφέρον. Όσο ενθουσιασμό κι αν έχετε που να σας κάνει να ασχοληθείτε σκληρά για το τελικό αποτέλεσμα, τόσο εύκολο είναι να απογοητευτείτε όταν τα likes που εισπράττετε είναι πολύ πιο χαμηλά απ’ όσα περιμένατε, ακόμα κι αν ξέρετε ότι τα οφέλη του κοινωνικού μάρκετινγκ μέσων των Social Media, είναι πολλά και σας περιμένουν, αν καταφέρετε φυσικά να πετύχετε σε αυτή σας την πρωτοβουλία.

Αυτό  είναι το 1ο μέρος  του άρθρου που θα σας βοηθήσει με 50 ιδέες για το πως να αυξήσετε τους οπαδούς σας και να τους κάνετε να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας.

Αν εφαρμόσετε τις παρακάτω στρατηγικές, να θυμάστε ότι η δημιουργία “συμπάθειας” και “προσέλκυσης” των οπαδών, δεν φτιάχνεται εύκολα. Χρειάζεται δημιουργικότητα και προσέλκυση με σχετικές εικόνες που αγαπά το κοινό σας. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές γενναιόδωρα, απλά μην ξεχάσετε ότι το ζητούμενό σας είναι να δημιουργήσετε μια διαρκή δέσμευση με τους οπαδούς σας, οδηγώντας τους σε likes και σχόλια σε αυτά που ανεβάζετε,

1. Χρησιμοποιήστε hashtags που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αύξηση του αριθμού των οπαδών: #FF(Follow Friday), #instafollow, #l4l (Like for like), #tagforlikes and #followback

2. Κάνετε Like σε τυχαίες εικόνες από τους ανθρώπους που αποτελούν το κοινό-στόχο σας. Ο Neil Patel έχει χρησιμοποιήσει τη στρατηγική αυτή και διαπίστωσε ότι για κάθε 100 likes που έκανε σε τυχαίες εικόνες, έλαβε 6,1 περισσότερους οπαδούς.

3. Φτιάξτε ένα διαγωνισμό στο instagram. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους, είναι να αναρτήσετε μια ωραία εικόνα για να προβάλετε τον διαγωνισμό και στη συνέχεια ζητήστε από τους ανθρώπους να κάνουν like, προκειμένου να συνεχίσουν για να δουν το περιεχόμενο.

4. Προωθείστε τον λογαριασμό σας στο instagram στους άλλους λογαριασμούς που έχετε στα κοινωνικά δίκτυα και στα προφίλ σας. Πείτε στους ανθρώπους τι μπορούν να κερδίσουν αν σας ακολουθήσουν, όπως πχ κουπόνια, άλλες εικόνες κ.α., δίνοντάς τους κίνητρο.

5. Χαρίστε τα like σας και σχολιάστε τις φωτογραφίες των άλλων χρηστών. Αυτός είναι ο πιο φυσικός και εύκολος τρόπος για να κερδίσετε νέους οπαδούς.

6. Χρησιμοποιήστε δημοφιλή hashtags ώστε να βρίσκουν εύκολα τις εικόνες σας στην αναζήτηση. Μερικά από τα πιο δημοφιλή, είναι #love, #instagood, #tbt and #photooftheday.

7. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας στις 2.00 το μεσημέρι ή στις 5.00 το απόγευμα. Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι αυτές είναι οι πιο αποτελεσματικές ώρες για δημοσίευση.

8. Ψάξτε να βρείτε και ακολουθήστε τα άτομα που χρησιμοποιούν δημοφιλή hashtags όπως #followme and #likeforlike. Θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς θα ακολουθήσουν και σας!

9. Να θυμάστε ότι η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. Επεξεργαστείτε το λογαριασμό σας ώστε να αφήσετε μόνο τις καλύτερες εικόνες, γιατί κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει κάποιον με χιλιάδες άσκοπες αδιάφορες εικόνες ή τυχαία και άστοχα πλάνα.

10. Χρησιμοποιήστε το φίλτρο Mayfair. Σύμφωνα με την Έκθεση του Fortune 500 Instagram του Track Maven, είναι το πιο αποτελεσματικό φίλτρο για όσους ασχολούνται με την προώθηση.

11. Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι πλήρες. Σιγουρευτείτε ότι περιλαμβάνει τις σχετικές λέξεις-κλειδιά και hashtags, καθώς και ένα link για την ιστοσελίδα σας. Το βασικό είναι να μην γίνετε ανεπιθύμητοι! Αυτό είναι εγγύηση ότι κανείς που θα διαβάσει το προφίλ σας δεν θα σας ακολουθήσει!

12. Βάλτε ερωτήσεις στις λεζάντες των φωτογραφιών σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η ανταπόκριση των χρηστών.

13. Δημοσίευση εικόνων την Κυριακή: Την Κυριακή δημοσιεύονται λιγότερες εικόνες, έτσι μπορεί να πάρετε για τις εικόνες σας μεγαλύτερη προβολή.

14. Να είστε συνεπείς. Να ξέρετε τι δημοσιεύετε και σε ποιους απευθύνεστε όταν δημοσιεύετε. Αν κατανοείτε και ακολουθείτε με συνέπεια το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα, οι οπαδοί σας θα αυξάνονται συνεχώς.

15. Χρησιμοποιείστε στις λεζάντες των φωτογραφιών σας σχόλια που προκαλούν κάποια ενέργεια από εκείνον που τις κοιτά. Κάντε τους οπαδούς σας να αντιδράσουν, ζητώντας τους να αναλάβουν περαιτέρω δράση (π.χ., “Επιτρέψτε μου να ξέρω τι σκέφτεστε στα σχόλια”).

16. Μην φοβάστε να δημοσιεύετε συχνά. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι επιχειρήσεις που αναρτούν πολλές φορές την ημέρα λαμβάνουν χαμηλότερη συνολική ανταπόκριση, σχετική έρευνα έδειξε ότι αυτό δεν συμβαίνει. Σύμφωνα με την Union Metrics, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του αριθμού των εικόνων που αναρτούνται και την ανταπόκριση που δέχονται … τουλάχιστον όχι αρνητική.

17. Ακολουθήστε τους χρήστες που προτείνει το σύστημα. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Κάντε κλικ στο “Εύρεση και πρόσκληση φίλων”, και στη συνέχεια “Προτεινόμενοι χρήστες”.

18. Χρησιμοποιήστε το Piqora για να σας βοηθήσει να δείτε το είδος των φωτογραφιών που οδηγεί στον υψηλότερη ανταπόκριση. Στη συνέχεια δημοσιεύστε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες και εικόνες.

19. Χρησιμοποιήστε το geotagging, ειδικά αν είστε μια τοπική επιχείρηση. Όταν αντιστοιχείτε τις φωτογραφίες σας με τοποθεσίες, άλλοι χρήστες που δημοσιεύουν φωτογραφίες στην περιοχή σας, θα δουν τις φωτογραφίες σας στη σελίδα της τοποθεσίας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κεντρίσει την προσοχή των τοπικών χρηστών.

20. Χρησιμοποιήστε το Latergram να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Η συνέπής ανάρτηση είναι το κλειδί για να αυξάνονται οι οπαδοί σας με την πάροδο του χρόνου.

21. Να συμμετάσχετε πραγματικά. Όλες οι συμβουλές, τα τεχνάσματα και οι στρατηγικές του κόσμου δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την πραγματική συμμετοχή στην πλατφόρμα. Να δείχνετε ότι σας αρέσουν πραγματικά οι εικόνες που αναρτώνται και να αφήνετε έυγενικά σχόλια. Να ψάχνετε συχνά νέους χρήστες να ακολουθήσετε, και να ανταποκρίνεστε απαντώντας στα σχόλια και τις ερωτήσεις.

22. Συνδυάστε πολλές φωτογραφίες μαζί σε ένα κολάζ για τη μέγιστη ανταπόκριση. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το PicFrame να συνδυάσετε μέχρι και 9 φωτογραφίες ή βίντεο.

23. Ζητήστε από κάποιον που η γνώμη του δείχνει να επηρεάζει να αναφέρει ή να κάνει tag στο προϊόν σας. Εάν γνωρίζετε κάποιον χρήστη που έχει χρησιμοποιήσει το προϊόν σας, ζητήστε μιαν αναφορά. Υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει … και θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τόνο νέων οπαδών.

24. Αναρτήστε φωτογραφίες με πράγματα χρώματος μπλε. Μια έρευνα έδειξε ότι αντικείμενα με μπλε χρώμα προκαλούν 24% περισσότερα Likes από εκείνα που είναι πορτοκαλί ή κόκκινα.

25. Δημοσιεύστε τις Τετάρτες: Εικόνες που δημοσιεύονται στα μέσα της εβδομάδας λαμβάνουν ελαφρώς μεγαλύτερη ανταπόκριση από εκείνες που δημοσιεύονται τις άλλες ημέρες.

Ακολουθεί και το 2ο μέρος του άρθρου

Copyright © 2023 1HOST. All rights reserved.